Pogoji poslovanja

Splošno

Sweetstuff.si – stran ter spletna trgovina z bolj ali manj unikatnimi izdelki ter ilustracijami

Podjetje:

Sweetstuff, kreativni studio, Andreja Karba s.p.,

Mirna ulica 3, 2345 Bistrica ob Dravi

Matična številka: 8041954000

Transakcijski račun odprt pri Delavski hranilnici: SI56 6100 0001 9809 590

info@sweetstuff.si

Naročilo

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba.

Naročilo se odda preko zasebnega sporočila na Facebook strani Sweetstuff.si, spletne trgovine na naslovu https://www.sweetstuff.si ali preko elektronske pošte na info@sweetstuff.si. Za oddajo naročila so potrebni osebni podatki za pošiljanje: ime in priimek, naslov in elektronska pošta ter podatki o naročilu, saj so izdelki personalizirani in potemtakem prilagojeni vsaki stranki posebej.

Personazacija izdelkov poteka po predlogi, po dogovoru stranke in izvajalca se lahko ustvari tudi izdelek popolnoma prilagojen stranki in temu primerno se prilagodi tudi cena posameznega izdelka oziroma storitve.

Ker ne poslujemo z gotovino, je potrebno ob naročilu plačilo po predračunu in se izdelek izdela in pošlje po prejetem plačilu. Kupec ob naročilu prejme na svoj naslov elektronske pošte navodila za nakazilo ter potrdilo o naročilu.

Skupaj s prejetim izdelkom po pošti, stranka prejme tudi originalen račun.

Plačevanje

Stranka lahko izdelke plača na enega izmed sledečih načinov:

 

Plačilo preko neposredne bančne transakcije:  Ne poslujemo z gotovino, zato kupec ob naročilu poravna naročilo preko predračuna. Podatke ob naročilu ter potrdilo o naročilu stranka prejme na svoj elektronske pošte. Na predračunu naj bo naveden tudi strošek pošiljanja.  Artikel bo odposlan takoj po prejetemu plačilu oziroma takoj naslednji delovni dan.

 

Dostava

Za dostavo izdelkov skrbi podjetje: POŠTA SLOVENIJE d.o.o. Stroški dostave znašajo: 3,50 EUR.

Pri pošiljanju keramičnih izdelkov, se zaradi teže k poštnini prišteje 1€, zato poštnina za pošiljanje le teh izdelkov (personalizirane skodelici in lončki za kave) znaša 4,50€.

V ceno dostave je všteto: poštnina preko dostavne službe, pakiranje, embalaža.

V primeru, da naročnik prejme fizično poškodovan ali odprt paket, mora o tem takoj obvestiti dostavno službo in izvajalca (Sweetstuff.si) ter se dogovoriti za reklamacijo.

Vsak paket se pošlje kot blagovno pismo s podpisom, zato se hrani tudi sledilna številka s katero se lahko paket sledi na strani: https://sledenje.posta.si/, kjer je tudi razvidno kdaj je paket vročen. Če stranka trdi, da paketa ni prejela na naslov, ki ga je sama podala in je preko sledilne številke ugotovoljeno, da je paket bil vročen, mora stranka sama reševati problem pri Pošti Slovenije, saj so oni odgovorni za dostavo paketa. Prodajalec v tem primeru odstopa od težave in ni dolžan poravnati nastale škode. Prodajalec lahko stranki po e-pošti zgolj posreduje tako račun kot tudi potrdilo o pošiljanju in nato naročnik rešuje z dostavno službo.

Rok izdelave in dobavni rok

 Ker podjetje ne posluje z gotovino in ker je plačilo možno samo preko predračuna, kar je tudi navedeno in edina opcija, ob oddaji in zaključku naročila, se izdelek odpošlje po prejetem plačilu. V kolikor se izdelek izdela po naročilu, gre v izdelavo takoj po prejetem naročilu. V tem primeru, je na strani zabeležen ROK IZDELAVE. Ko bo plačilo poravnano, stranka na mail prejme obvestilo, da je naročilo v obdelavi. Po končani izdelavi izdelka, je rok dobave 1 – 3 delovne dni (čas dobave, ki je naveden pri dostavni službi).

Cene

Cene, ki so objavljene, veljajo na dan naročila.

Ker nismo davčni zavezanci, ne vsebujejo DDV-ja.

Vse cene so v evrih.

V primeru naročila večjih količin izdelkov, se lahko kupec in ponudnik dogovorita za količinski popust.

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega opozorila. V kolikor se cene spremenijo tekom naročila, obvelja cena s katero se je stranka strinjala ob naročilu oziroma cena, ki je veljala takrat, ko se je naročilo oddalo.

Količinski popust

Količinski popust lahko upoštevamo pri naročilu nad 10 izdelkov in sicer po dogovoru s vsako stranko posebej in s te strani izraženo željo. V tem primeru lahko stranka prejme 10% popust oziroma po dogovoru pri naročilu veliko večje količine.

Količinskega popusta pod 10 izdelkov ni, stranka lahko prejme zgolj brezplačno poštnino.

 

Vračilo blaga in reklamacije

Kupec ima pravico do vračila blaga, če ponudniku v roku 15 dni po prejemu le-tega sporoči, da odstopa od pogodbe, prejete izdelke pa mora vrniti najkasneje v 30 dneh od obvestila o odstopu od pogodbe. Vrnitev blaga v prvih 15 dneh se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec nosi vse stroške, ki nastanejo zaradi vračila blaga.

Vrnjeni izdelki morajo biti obvezno originalno zapakirani, nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena jim mora biti tudi kopija računa ter podatek o tem, kam naj ponudnik vrne plačano kupnino (transakcijski račun) in podpis oziroma žig podjetja (če gre za pravno osebo).

Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk, poslanih z odkupnino, ali pošiljk, ki niso v skladu s temi pogoji poslovanja. Ponudnik po prejemu pošiljke, ki ustreza splošnim pogojem, kupcu najkasneje v roku 30 dni od prejema, vrne plačano kupnino.

Vračilo ni možno v primeru personalizacije izdelka.

Kot tudi narekuje zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot, 43. člen): “Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe iz prvega odstavka tega člena pri teh pogodbah: o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam.”

V primeru reklamacije, se obrnite na naš elektronski naslov: info@sweetstuff.si.

 

Vračilo denarja – personalizirane ilustracije

 Vsaka stranka je pred samim naročilom obveščena in se z naročilom strinja z načinom in stilom ilustracije. Sama izdelava ilustracije vzame od 2 do 3 ure aktivnega dela, zato vračilo denarja ni možno. Možni so dogovori zgolj o manjših popravkih, vendar vračila kupnine NI.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje, da bo trajno varoval vse osebne podatke, ki bodo uporabljeni izključno za pošiljanje ponudb, predračunov, računov, izdelkov, informativnega gradiva in obvestil o stanju naročila ter jih ne bo posredoval tretji osebi ali uporabljal v namene oglaševanja (email marketinga). Oglaševanja preko e pošte, se ne poslužujemo.

IZBRIS PODATKOV O NAROČILU, NAROČNIKU IN UPORABLJENIH FOTOGRAFIJAH ZA IZDELAVO PERSONALIZIRANIH ILUSTRACIJ

Po zaključenem naročilu se trajno izbrišejo podatki o naročniku (ime in priimek, naslov in elektronska pošta), o naročilu (podatki za naročilo in izdelavo samega naročila) in uporabljene fotografije za morebitno izdelavo personaliziranih ilustracij. Prav tako gredo v izbris vsa sporočila o izdelavi naročila (Facebook in Instagram sporočila in elektronska pošta).

Nagradne igre

Splošne določbe. Sweetstuff, kreativni studio, Andreja Karba, s.p., (v nadaljevanju organizator ) občasno priredi nagradno igro, namenjeno vsem sledilcem Facebook strani Sweestuff.si. Nagradne igre potekajo v obdobjih, ki so jasno zapisana v objavi nagradne igre.

S sodelovanjem v nagradni igri se nagrajenec strinja z objavo svojega imena ter fotografije s podelitve nagrade. V nagradni igri lahko sodeluje vsak, ki izpolnjuje pogoje nagradne igre in je starejši od 15 let.

Način sodelovanja v nagradni igri. Nagradne igre imajo lahko različna pravila in pogoje sodelovanja. Za sodelovanje v nagradni igri je treba upoštevati napisana pravila o sodelovanju. S sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči sprejme ta pravila in pogoje sodelovanja.

Prevzem nagrade :

Denarno izplačilo nagrade ni mogoče. Menjava nagrade ni mogoča. Rezultati žrebanja so dokončni in pritožba nanj ni možna. Če izžrebanec sprejem nagrade odkloni, se šteje, da izžrebanec nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri. Skladno z Zakonom o dohodnini – (ZDoh-2) (Ur.l. RS, št. 13/2011 – UPB7 ter Zakonom o davčnem postopku (ZDavP-2), Ur.l. RS, št. 13/2011 – UPB4) mora nagrajenec za prevzem nagrade posredovati podjetju Sweetstuff, kreativni studio, Andreja Karba s.p., podatke za pošiljanje ali prevzem nagrade. Če se izžrebanec organizatorju ne javi v roku 7 dni si organizator pridržuje pravico nagrado podeliti komu drugemu, izžrebati novega nagrajenca ali nagrado zadržati. Organizator izžrebanca obvesti na družabnem omrežju, kjer je prirejal nagradno igro v javnem zapisu. Rok za žreb in javni zapis nagrajenca in razglasitev je do 7 dni po končani nagradni igri.

Odgovornost organizatorja. Organizator si pridržuje pravico, da brez kakršnih koli obveznosti do sodelujočega, vsebine, ki so žaljive, rasno nestrpne, obscene, ali so po mnenju organizatorja iz kakršnega koli drugega razloga neprimerne, umakne z zida Facebook in sodelujočega, ki je vsebino objavil, izloči iz sodelovanja v nagradnih igrah in sodelovanja na tej Facebook strani. Sodelujoči je v celoti odgovoren za vso škodo, ki bi jo lahko povzročil organizatorju ali katerim koli tretjim osebam s posredovanimi in objavljenimi vsebinami.

Organizator nagradne igre ne prevzema nikakršne odgovornosti za: (ne)delovanje družabne spletne mreže družanih omrežij (Facebook, Instagram), vse ostale aktivnosti na spletnih mrežah (Facebook, Instagram), (ne)resničnost podatkov, ki so navedeni v imenu profila uporabnika na družabnih omrežjih (Facebook, Instagram), nedelovanje spletne storitve, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo storitve, vsakršne posledice, ki bi jo sodelujoči utrpel zaradi sodelovanja v nagradni igri.

Organizator si pridržuje pravico tudi za izločitev goljufivih, nepravih in podvojenih profilov na družabnih omrežjih, v kolikor obstaja sum, da gre za te vrste sodelujoče osebe/profile. Organizator si pridrži pravico, da se o sumu odloča sam in sam presodi sumljivo situacijo.

Nagradne igre prirejene v sodelovanju z drugimi portali, mediji in spletnimi stranmi. Včasih Sweetstuff priredi tudi nagradne igre z drugimi portali, mediji in spletnimi stranmi ter trgovinami. Pravila nagradne igre so v tem času odgovornost drugega prirejevalca nagradne igre. V tem primeru se Sweetstuff.si distancira od svojih splošnih pogojev nagradne igre in veljajo pravila drugega organizatorja nagradne igre. Vsekakor pa stremimo k temu, da vse poteka gladko in budno pazimo, da vse poteka po pravilih in moralno odgovorno. Sodelujemo samo s preverjenimi mediji, portali, spletnimi stranmi in trgovinami. V kolikor bi zasledili, da gre za kakršnekoli goljufije in neupravičeno prirejanje nagradne igre v našem imenu, nam to sporočite na mail info@sweetstuff.si in primerno bomo ukrepali. Vsako sodelovanje s drugimi organizatorji bo tudi javno objavljeno z naše strani na pristojnih družabnih omrežjih.

Reševanje sporov

Stranki bosta skušali vse spore reševati sporazumno.

V kolikor to ne bo mogoče, bo spor reševalo pristojno sodišče v Mariboru.

Objavljeno, 30. 8. 2017

Privacy Policy Settings

0