Napotki za naročilo personalizirane ilustracije in FAQ

Preden se odločite za naročilo…

Dobro si oglejte primere personalizirane ilustracije, saj je to primer specifične ilustracije, ki je narisana in naslikana v posebnem stilu, ki je zelo podoben stilu, ki ga lahko vidimo v risanih filmih in pravljicah. Prav zaradi tega, so pri ljudeh, ki so naslikani oziroma narisani v stilu personalizirane ilustracije, poudarjene zgolj tiste najbolj tipične lastnosti kot so: barva oči, oblika obrvi, nosu in obraza, frizura in barva las ter postava. To NI realistični portret, zato tudi ilustracije niso narisane v realističnem stilu, poudarjene so zgolj podobnosti. Če vam je tak stil všeč in se z napisanim strinjate, se odločite za naročilo. Če niste prepričani, da vam je takšen stil personalizirane ilustracije 100% všeč, se raje ne odločite za naročilo.

Kaj potrebujete za naročilo?

Za naročilo potrebujete fotografijo ali več fotografij (v kolikor bi imeli na eni ilustraciji več oseb in nimate skupne fotografije. Fotografija ne rabi biti narejena v profesionalnem, fotografskem studiu, lahko jo tudi posnamete sami ali je to celo »selfie«. Načeloma se da res skoraj vse uporabiti. Kvaliteta fotografije mora biti zadovoljiva oziroma morajo s fotografije biti lepo razvidne najbolj tipične poteze. Ker se s fotografije težko razloči barva oči in včasih tudi las, posebej dopišite med opombe.

V kolikor želite, se lahko na ilustraciji po želji prilagodijo oblačila, poza in so dodani tudi želeni predmeti (doplačilo).

Napis na ilustraciji

Napis na ilustraciji ni potreben, v kolikor ga ne želite. Doda se lahko nad ali pod ilustracijo in je lahko želene dolžine. Napis se posebej ne doplača, torej se doda popolnoma brezplačno.

Popravki na ilustraciji

Naj vas opozorim, da je ilustracija naslikana na papir, z akvarelnimi barvami in nato so dodane obrobe. Tega se ne da brisati in popravljati. Spremembe poz in oblačil, ko je ilustracija končana, več niso mogoče. Vse kar se da minimalno popraviti, so barve, saj je to mogoče prilagajati v računalniškem programu, kjer se na koncu pred tiskom obdela ilustracija. Vseeno so takšni popravki omejeni, zato, če jih že imate v mislih, jih povejte vse naenkrat, saj so brezplačni samo trije. Vsak dodatni popravek je proti doplačilu.

Vmesni vpoglej in vpogled v skico – je sploh mogoč?

Ne ni. Zakaj? Zato, ker se ilustracija gradi in slika sproti. Na začetku so začrtane res samo zgolj obrobe in groba oblika. Ilustracija v vmesnem postopku niti slučajno ne izgleda tako, kot končni izdelek, zato lahko stranka dobi napačno predstavo. Pokaže se končni izdelek pred tiskom.

Predogled pred tiskom in potrditev ilustracije

Vedno se preden gre ilustracija v tisk, pošlje izdelek v predogled zaradi manjših (beri barvnih) popravkov in morebitnih napak v tekstu (besedni škrat pač nikoli ne počiva). Ko potrdite, se pošlje ilustracija v tisk in gre na pošto v kar se da najhitrejšem možnem času.

Potrditev tiska in pošiljanje – pomembno

Ko ilustracijo prejmete v predogled, se počaka na potrditev in gre na to v tisk. Če ne sporočite najkasneje v roku 3 delovnih dni, gre avtomatsko ilustracija v tisk in v pošiljanje, saj se smatra to kot potrditev. Lahko pa brez problema sporočite, kdaj bi želeli, da bi se ilustracija odposlala, če si želite specifičen datum dostave.

Natiskana ilustracija je drugačna kot na računalniškem zaslonu

Ker se ilustracija tiska na mat papir oziroma eko papir s teksturo, papir del barve popije, kar je popolnoma normalno. Barve zaradi tega tudi niso tako zelo izrazite, kot na računalniškem zaslonu.

Ali lahko plačate po povzetju?

Ne, žal to ni mogoče. Že zaradi tega, ker je ilustracija personaliziran izdelek, ki gre v izdelavo komaj po tem, ko je poravnan predračun in tudi zaradi tega, ker podjetje ni zavezanec za DDV in ni gotovinskega poslovanja temveč samo poslovanje preko TRR.

Kje oziroma kako lahko plačate?

Plačilo naročila lahko poravnate preko spletne banke ali izpolnite UPN obrazec na vsaki poštni poslovalnici ali banki. Trenutno je možno plačilo samo na transakcijski račun preko predračuna.

Ali je možna kasnejša reklamacija in vračilo denarja?

Žal ne, saj gre za personaliziran izdelek, v katerega je vloženega več ur trdega dela, truda in poravljenega materiala. Ravno zato, pred tiskom vedno prejmete izdelek v predogled.

Izjema je, da ilustracija pride v uničenem paketu (se je uničila med dostavo). V tem primeru se lahko dogovori za pošiljanje novega izdelka, po tem ko uničen paket poslikate (tudi uničeno ilustracijo). Vračilo denarja ni mogoče.

Izbris podatkov o naročilu, naročniku in uporabljenih fotografij za izdelavo personaliziranih ilustracij

Po zaključenem naročilu se trajno izbrišejo podatki o naročniku (ime in priimek, naslov in elektronska pošta), o naročilu (podatki za naročilo in izdelavo samega naročila) in uporabljene fotografije za morebitno izdelavo personaliziranih ilustracij. Prav tako gredo v izbris vsa sporočila o izdelavi naročila (Facebook in Instagram sporočila in elektronska pošta).

Privacy Policy Settings

0