Emajliran lonček z motivom slovenske ornamentike 2

15.90

Prikupen emajliran lonček z avtorsko ilustracijo.

 

Velikost lončka: 8 cm v višino ter 8 cm premera.

Volumen: 300 ml

Material: kovinski lonček z premazom emajla

 

 

Rok dobave: 3 – 5 delovnih dni

Na zalogi

Šifra: emoslo-1 Kategorija:

Opis

Emajliran lonček krasi motiv slovenske ornamentike 2, originalna avtorska ilustracija združenih slovenskih ornamentov je nastala v Sweetstuff ustvarjalnici in je unikatna. Emajliran lonček nas spominja na čase naših babic in bo v naš dom prinesel toplino in domačnost. Vanj se lahko postreže čaj, kava, mleko ali pa kaj močnejšega. Ko pomislimo na slovenske simbole, velikokrat pomislimo na gore, morje in ostale naravne in kulturne znamenitosti, ne spomnimo pa se na naše ljudske običaje in ornamentiko, ki z njimi hodi z roko v roki. Ornamentika okrašuje predvsem ljudska oblačila, se pojavlja kot dekoracija starinskega pohištva ter krasi ostale predmete. Osrednja motiva v slovenski ornamentiki sta predvsem gorenjski nagelj in srce, preko katerih se zrcali liričnost in ki največkrat simbolizirata predvsem ljubezen. Velikokrat pa so motivi vzeti iz narave, s katero je Slovenija zelo bogata.
Emajliran lonček z motivom slovenske ornamentike 2
Emajliran lonček z motivom slovenske ornamentike 2
VZDRŽEVANJE: Lonček se lahko pere tako v pomivalnem stroju, kot tudi ročno. Osebno priporočamo manj agresivna pralna sredstva (“agresivna itak niso fajn za zdravje”). Lonček ni odporen na udarce (če je pomivalni stroj preveč naložen in se posoda v njem med pranjem premetava, lahko pride do poškodbe). V lončku kuhanja ne priporočamo. Lončka NE dajemo v mikrovalovno pečico.
  • Lonček je lahko še bolj poseben. V ponudbi imamo Emajlirane Lončke z možnostjo tiska vaše personalizirane ilustracije. Kako? Pokukaj na to povezavo KLIK
  • Obiščite nas tudi na Facebooku in ostanite vedno na tekočem z novostmi. KLIK